Even voorstellen: Mijn naam is Mariëlle Griekspoor-Jansen. Ik werk als leerkracht vanuit basisschool De Vink voor de Merel Foundation in de Samen naar School klas. Inmiddels ben ik al 10 jaar werkzaam in het onderwijs en sinds augustus 2018 de leerkracht van de Samen naar School klas.

  Naast lerares ben ik getrouwd en moeder van 2 fantastische kinderen. Onze oudste dochter is een bijzonder meisje met ‘special needs’. Na een lange zoektocht is er bij haar een vermoeden van ASS in combinatie met TOS vastgesteld. Zij en leerlingen met vergelijkbare behoeftes inspireerden en motiveerden mij om mijzelf hierin verder te ontwikkelen. Ik vind het een geweldige uitdaging om de kinderen en ouders van de Merel Foundation hierin te mogen ondersteunen.

  Het werken voor de Merel Foundation spreekt mij erg aan vanwege de specifieke begeleiding die aangeboden wordt aan jonge kinderen met een zorgbehoefte. Met name het gebruik van ABA in een kleine groep vind ik hierbij erg positief. Naast de persoonlijke aandacht voor ieder kind is er ruimte om goed contact te onderhouden met de ouders. Dit maakt de Samen naar School klas in mijn ogen een unieke klas voor de begeleiding van kinderen die vanwege een zorgbehoefte extra ondersteuning nodig hebben. Ik vind het fantastisch dat basisschool De Vink deze samenwerking met de Merel Foundation aangaat. Ik voel mij tevens trots om als leerkracht mijn steentje bij te mogen dragen om deze kinderen een eerlijke kans op onderwijs te kunnen bieden.

  Mariëlle in drie woorden:

  • Oprecht
  • Meelevend
  • Optimistisch

  Recent Projects